Duurzame energie-opwek langs A1, A6 en het spoor

03-10-2023
520 keer bekeken 0 reacties

Rijkswaterstaat, ProRail, Liander , Provincie Noord-Holland en een aantal gemeenten hebben een intentieverklaring getekend om verder te verkennen of ze duurzame energie kunnen opwekken langs de A1, A6 en het spoor.

De gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Huizen, Laren, Hilversum en Rijkswaterstaat, ProRail, Liander en Provincie Noord-Holland hebben een belangrijke stap gezet naar een groenere toekomst. Ze hebben een intentieverklaring getekend om verder te verkennen of ze duurzame energie op kunnen wekken langs de A1, A6 en het spoor.

In 2030 moet 70% van onze elektriciteit hernieuwbaar zijn. Deze verkenning brengt ons hopelijk dichter bij dat doel. We gaan onderzoeken hoe we energie kunnen opwekken met zonnepanelen langs Rijksvastgoed (zoals snelwegen en spoorwegen).

In deze verkenning worden ook de gemeenschap en belanghebbenden betrokken omdat hun inbreng belangrijk is. Samen bouwen we aan een duurzamere toekomst voor onze regio en het milieu. Wethouder Duurzaamheid Barbara Boudewijnse van de gemeente Gooise Meren: 'Het is belangrijk dat we voor de energietransitie alles verkennen wat mogelijk is. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is dat we nauw aansluiten bij de RES (Regionale Energiestrategie), bij de regio en haar cultureel erfgoed. Zo kunnen we binnen onze regio een zo groot mogelijke aanvulling voor de landelijke klimaatdoelstelling leveren.'

Lees hier het volledige persbericht. 

Klik hier voor meer informatie over het OER-project A1-A6 en spoor Noord-Holland. 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen